18 Ağustos 2008 Pazartesi

GASPACCIO-SOĞUK İTALYAN ÇORBASI



Ablam ve ben memleketimizde güzel bir tatil geçirdik evet ama boş da durmadık. yukarıda resmini gördüğünüz -ablamın da daha önce bahsettiği- gaspaccio. İlk kez yapmayı denedim ama doğrusu çok da güzel oldu. Tam güzel yaz günlerine layık bir çorba, soğuk yendiği için de tercih sebebi tabii.. içindeki malzemeler için tam bir ölçü yoktu elimde ben de kendi zevkime göre davrandım, klasik göz kararı yani... Malzemelere gelince; 
domates, domates suyu, yeşil biber, salatalık, soğan, sarımsak, nane (evde olmadığından ben ekleyemedim ama maydonoz da koyulmalı kesinlikle), yarım çorba kaşığı kadar toz şeker, tuz, karabiber ve kıtır ekmek.
yapımı da çok basit: istediğiniz sırayla domates suyu hariç tüm malzemeler (kıtır ekmek de dahil) robotta çeilerek sıvı kıvama getiriliyor. ben çok da fazla çekmeyi istemedim biraz ağıza gelsi diye. son olarak domates suyuyla istediğiniz kıvama gelinceye kadar sulandırıyorsunuz. servis sırasında üzerine zeytinyağı  ve kıtır ekmek ekliyorsunuz. işte hepsi bu!

Hiç yorum yok: